Hem
images/Carousel1_hue.jpg

Hjälp i närregionen

Vi hjälper främst barn, ungdomar och deras föräldrar samt åldringar i närregionen.

Hjälp utomlands

Vi hjälper flyktingar konkret i flyktingläger, skickar akuta hjälpsändningar till katastrofområden, skickar planerade hjälpsändningar till bl.a. Estland 
Läs mera

Loppis

Södermalmsgatan 8 i Jakobstad. Försäljning och mottagning av kläder, husgeråd etc. Vi tar även emot förnödenheter och andra varor ämnat för våra hjälpsändningar.
Läs mera

Stöd oss!

Stöd oss och vår hjälpverksamhet genom att betala in en slant till "Flyktinghjälpen" eller till "Familjer i kris i närregionen". Du kan även stöda oss genom att bli medlem eller volontär medarbetare!
Läs mera

UPPROP 20.9.2019

Grekiska öarna är nu överfulla av människor i nöd. Det är människor som du och jag enda skillnaden är att de förlorat allt de haft. Många har flytt från krigets fasor, och riskerat sina liv under den livsfarliga sjövägen över Egeiska havet i små gummibåtar.

Nada-Nord har sedan 2014 ordnat 11 hjälpresor ned till olika flyktingläger vid Turkiska gränsen samt senare till de Grekiska öarna! De flesta hjälpresorna har varit till Lesvos där nöden har varit störst. Senaste resan ner till lesvos var hösten 2018 . Redan då var läget där helt kaotiskt, Nu ett år senare har flyktingantalet ökat till 12700, trots att lägret är dimensionerat för 3000 personer. Så situationen är den värsta tänkbara. Lägret sägs vara EU:s "svåraste" flyktingläger.

Nada-Nord stöder främst barn/familjer och åldringar som har det svårt.

I början av november 2019 kommer ett volontärteam från Nada att åka ner till Lesvos. Där kommer teamet att upphandla lokalt sådant som är allra nödvändigast så här inför en ny kall vinter. T.ex. varma kläder, skor, filtar, sovsäckar, liggunderlag m.m. Och förstås mat. Tillsammans med andra hjälporganisationer i området levererar vi sedan ut hjälpen.

Vi har nu startat kampanjen "Flyktingbarnen i våra hjärtan" för att intensifierat innan vår hjälpresa samla in medel. Alla som vill kan nu vara med och hjälpa oss att hjälpa på plats och ställe, genom att donera en summa pengar till vår insamling.

Du kan även donera på annat sätt än via Facebook, se mera anvisningar på https://www.nadanord.fi/index.php/om-oss/stod-oss

Ge ditt bidrag nu i form av en inbetalning!